• ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Čečejovce oznamuje zákonným zástupcom detí, že ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY na šk. rok 2020/2021 bude prebiehať elektronickou formou od 30.apríla do 31.mája 2020 cez web stránku školy:

            zssmscecejovce.edupage.org

            V sekcii elektronická prihláška nájdete prihlášku do MŠ. Tí, ktorí nemajú možnosť elektronicky, môžu prísť osobne 18.mája 2020 v čase od 14:00 do 17:00 hodiny do hlavnej budovy ZŠ. Zápis prebehne za prísnych hygienických podmienok. V súlade s nariadením MŠVVaŠ SR bude zápis vykonaný bez prítomnosti detí.

            Zákonní zástupcovia prinesú na zápis rodný list dieťaťa a občiansky preukaz.

          • Oznam o neklasifikovaní niektorých predmetov v čase prerušeného vyučovania

          • Na základe usmernenia ministerstva školstva riaditeľka školy po konzultácii s pedagogickou radou rozhodla, že nasledujúce predmety:

            telesná a športová výchova, výtvarná výchova, hudobná výchova, pracovné vyučovanie, technika, svet práce, náboženská výchova a etická výchova

            sa nebudú klasifikovať a na vysvedčení bude slovné hodnotenie absolvoval / absolvovala.

            Dôvodom tohto rozhodnutia je, že v čase prerušeného vyučovania nie je možné naplniť ciele niektorých predmetov kvalitnou/plnohodnotnou realizáciou. Tieto predmety sa preto neklasifikujú, aj keď pôvodne boli klasifikované. To však neznamená, že žiaci si nemusia plniť učiteľmi zadané úlohy, ktoré im vyučujúci zasielajú elektronicky.

            Hodnotenie ostatných predmetov ostáva nezmenené - klasifikácia známkou.

            Usmernenie ministerstva školstva k hodnoteniu:

            https://www.ucimenadialku.sk/subory/usmernenie-hodnotenie-ziakov-zakladnych-skol.pdf

            Ministerstvo školstva dalo aj usmernenie k obsahu vzdelávania:

            https://cloud6c.edupage.org/cloud/USMERNENIE_K_OBSAHU_vzdelavania.pdf?z%3A2gbgwp4C6ZNO1NUCQ%2FPDH4dNPxoTfcWUq4XXvltWH4hjXnOxjf1bg90Xews%2B7uel

            Zároveň upozorňujeme žiakov, že stále prebieha výchovno-vzdelávací proces. Každý žiak je povinný naďalej sa vzdelávať a pracovať podľa pokynov svojich učiteľov. O neodovzdávaní úloh, prác a zadaní si vyučujúci vedú evidenciu, ktorá sa bude brať do úvahy pri klasifikovaní žiaka na konci školského roka.

            V tejto náročnej situácii patrí veľké ĎAKUJEME rodičom, ktorí sú nápomocní svojim deťom pri plnení úloh a aj žiakom, ktorí si zodpovedne plnia svoje povinnosti.

            ĎAKUJEM patrí aj všetkým učiteľom, ktorí aj v tejto neľahkej situácii zvládajú svoju prácu bez väčších problémov, sú k dispozícii svojim žiakom a aj za takýchto sťažených podmienok dokážu vštepovať žiakom základy učiva, ktoré je potrebné pre ich ďalší rozvoj.

            Záverečné hodnotenie bude realizované pre všetky predmety, podľa usmernenia ministerstva školstva, po rozhodnutí riaditeľky školy a pedagogickej rady.

            30.apríl 2020

            RNDr. Žaneta Takáčová

            riaditeľka školy

          • Dôležitý oznam pre žiakov a zákonných zástupcov

          • Vzhľadom na aktuálnu situáciu prebieha vyučovanie v týchto dňoch dištančnou formou a žiaci sú povinní zúčastňovať sa na takomto vyučovaní – to znamená:

            • sledovať poštu na bezkriedy, v ktorých budú nové oznamy a učebné materiály,
            • sledovať web stránku školy,
            • študovať podľa pokynov vyučujúcich a posielať im vypracované úlohy podľa svojich materiálno – technických možností( mailom..), aj v mobile je možné otvoriť priložený word alebo pdf dokument. Úlohu sa dá vypracovať na papier, odfotiť a poslať ako fotografickú prílohu na Viber, Messenger, WhatsApp, bezkriedy, mail ...
            • postupovať podľa pokynov triednych učiteľov alebo vyučujúcich jednotlivých predmetov,
            • žiak, ktorý nebude komunikovať s vyučujúcim, môže byť komisionálne preskúšaný v auguste.

            Postavme sa k tomu, prosím, zodpovedne. Je nevyhnutné so svojimi vyučujúcimi komunikovať, dávať spätnú väzbu, aby vedeli, či žiak úlohám rozumie.

            Vedenie školy

          • O Z N A M

          • Vedenie školy oznamuje rodičom detí MŠ, že v prípade záujmu môžu dňa 20.04.2020 v čase od 10.00 hod. do 15.00 hod. prísť individuálne do areálu školy pre pracovné zošity detí, prípadne ich osobné veci, ktoré zostali v MŠ.

            Prosíme rodičov o dodržanie hygienických opatrení v súlade s nariadením vlády SR a ÚVZ SR.

             

          • POĎAKOVANIE

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Touto cestou by som sa Vám chcela poďakovať za to, ako bravúrne zvládate túto situáciu. V týchto ťažkých chvíľach ste nielen milujúcimi rodičmi, ale aj trpezlivými učiteľmi a väčšina z Vás aj úžasnými partnermi našich učiteľov, s ktorými komunikujete a spolupracujete dá sa povedať každý deň. Prosím Vás, vydržme to ... všetci spolu to zvládneme. Najdôležitejšia je komunikácia. Ak máte nejaký problém, obráťte sa na nás s dôverou.

            Chcem sa poďakovať aj všetkým učiteľom, za ich prácu, vynaliezavosť a kreativitu. Aj pre nich je táto forma vyučovania niečo nové, a preto majme, milí rodičia a žiaci, pochopenie pre ich prácu. Je to ťažké aj pre nich. Myslím si, že môžem hovoriť v mene všetkých učiteľov, že nám žiaci veľmi chýbajú a tešíme sa, keď sa vrátime do školy a bežného života.

            Zároveň Vám všetkým prajem VESELÚ VEĽKÚ NOC, tento rok v úzkom kruhu rodiny.

            Žiakom želám oddychové veľkonočné prázdniny od 9.apríla do 14.apríla 2020 a vyučovanie bude naďalej z domu prebiehať od 15.apríla 2020.

            Riaditeľka školy

          • Online individuálna matematická súťaž ATTOMAT

          • Milí žiaci! Školy sú zavreté už mesiac a vyzerá, že ešte celkom dlho zavreté budú. Preto sa rozhodli žiakom pripraviť online individuálnu matematickú súťaž ATTOMAT.

            Dôležité informácie:
            - Termín súťaže je 16. 4. 2020 medzi 15:15 a 17:45.
            - Súťaž je určená hlavne pre druhý stupeň ZŠ a Prímu až Kvartu na OG. Zapojiť sa môže aj široká verejnosť, pre ktorých sme pripravili kategóriu OPEN. Do kategórie OPEN sa môže prihlásiť ktokoľvek.
            - Na súťaž je potrebné zariadenie s prístupom na internet, pero, papier a kalkulačka.
            - Prihlasovanie už beží na:   https://www.p-mat.sk/aktivity/attomat/   a bude trvať do 14. 4. 2020 do 22:00
            - Vstupné je dobrovoľné.

            P-mat má dlhoročné skúsenosti s organizovaním matematických a fyzikálnych súťaží: Pikomat, Pikofyz, Matboj, MatX a Pikopretek. Budeme veľmi radi, ak súťaž Attomat odporučíte svojim žiakom.