• OZNAM pre rodičov prijatých žiakov do 1.ročníka a do MŠ

          • Vážení rodičia!

            Riaditeľsko ZŠ s MŠ žiada rodičov prijatých žiakov do 1.ročníka a do materskej školy, aby si prišli prevziať rozhodnutie o prijatí žiaka a zároveň doniesli rodný list dieťaťa (resp. kópiu) a občiansky preukaz dňa 23.6.2020 v čase od 14,00 do 17,00 hodiny do kancelárie zástupkyne riaditeľky školy.

            Ďakujeme

          • Organizácia vyučovania od 22.6.2020 do 30.6.2020 pre žiakov 1.až 5.ročníka

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Školská 7, Čečejovce oznamuje žiakom školy a ich zákonným zástupcom, že organizácia vyučovania od 22.6.2020 do 30.6.2020 bude prebiehať nasledovne:

            • 22.6.2020 prídu do školy všetci žiaci 4.A triedy a donesú učebnice na odovzdanie,
            • 23.6.2020 prídu do školy všetci žiaci 3.A triedy, donesú učebnice na odovzdanie a dostanú učebnice do 4.ročníka,
            • 24.6.2020 prídu do školy všetci žiaci 2.A a 2.B triedy, donesú učebnice na odovzdanie a dostanú učebnice do 3.ročníka,
            • 25.6.2020 prídu do školy všetci žiaci 1.A a 1.B triedy, donesú učebnice na odovzdanie a dostanú učebnice do 2.ročníka,
            • 26.6.2020 prídu do školy všetci žiaci 4.A triedy a dostanú učebnice do 5.ročníka,
            • 26.6.2020 prídu do školy všetci žiaci 5.A a 5.B triedy, donesú učebnice na odovzdanie a dostanú učebnice do 6.ročníka.

            Učebnice majú byť vygumované, polepené a v každej má byť meno žiaka.

            Prosíme žiakov, aby všetci prišli v daný deň odovzdať učebnice, aby mohla prebehnúť výmena medzi ročníkmi.

            29.6.2020 prídu žiaci 1.až 5.ročníka na báze dobrovoľnosti - triednické práce.

            30.6.2020 - odovzdávanie vysvedčení v triedach.

            Zároveň prosíme žiakov, aby nahlásili triednym učiteľom, či majú záujem v tie dni, keď budú v škole, o obed v školskej jedálni.

            Žiaci odovzdávajú v prvý deň vyučovania triednemu učiteľovi podpísané čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave žiaka, (tlačivo nájdete v prílohe, ktoré vyplníte). Žiakovi sa môže preventívne  merať denne telesná teplota. Pri vstupe do budovy školy žiak použije dezinfekciu na ruky odchádza do svojej triedy.

            Vedenie školy

          • Organizácia vyučovania od 22.6.2020 do 30.6.2020 - 6. až 9.ročník

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Školská 7, Čečejovce oznamuje žiakom školy a ich zákonným zástupcom, že organizácia vyučovania od 22.6.2020 do 30.6.2020 bude prebiehať v čase od 7,30 do 11,15 nasledovne:

            • 22.6.2020 prídu do školy všetci žiaci 9.A triedy a donesú učebnice na odovzdanie,
            • 23.6.2020 prídu do školy všetci žiaci 8.A a 8.B triedy, donesú učebnice na odovzdanie a dostanú učebnice do 9.ročníka,
            • 24.6.2020 prídu do školy všetci žiaci 7.A a 7.B triedy, donesú učebnice na odovzdanie a dostanú učebnice do 8.ročníka,
            • 25.6.2020 prídu do školy všetci žiaci 6.A triedy, donesú učebnice na odovzdanie a dostanú učebnice do 7.ročníka.

            Učebnice majú byť vygumované, polepené a v každej má byť meno žiaka.

            Prosíme žiakov, aby všetci prišli v daný deň odovzdať učebnice, aby mohla prebehnúť výmena medzi ročníkmi.

            29.6.2020 prídu žiaci 6.až 9.ročníka do školy na báze dobrovoľnosti - triednické práce.

            30.6.2020 - odovzdávanie vysvedčení v triedach.

            Zároveň prosíme žiakov, aby nahlásili triednym učiteľom, či majú záujem v tie dni, keď budú v škole, o obed v školskej jedálni.

            Žiaci odovzdávajú v prvý deň vyučovania triednemu učiteľovi podpísané čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave žiaka, (tlačivo nájdete v prílohe, ktoré vyplníte). Žiakovi sa môže preventívne  merať denne telesná teplota. Pri vstupe do budovy školy žiak použije dezinfekciu na ruky odchádza do svojej triedy.

            Takúto formu sme zvolili na základe odporúčaní RÚVZ, aby sme dodržali všetky hygienické opatrenia.

            Vedenie školy

             

             

          • OZNAM o prevádzke MŠ v júli - NOVÉ !!!

          • Vedenie školy oznamuje rodičom detí MŠ, že materská škola bude v júli 2020 v prevádzke pre deti pracujúcich rodičov. Prosíme rodičov, aby  svoj záujem nahlásili pani zástupkyni Mgr. Adriáne Havrankovej osobne alebo v dňoch od 17.6.2020 do 19.6.2020 na telefónnom čísle 0910 902 745 v čase od 8,00 do 16,00 hodiny.

            ZÁROVEŇ žiadame rodičov, aby doručili pani zástupkyni POTVRDENIE od zamestnávateľa o pracovnom pomere do 26.6.2020, inak dieťa nebude môcť nastúpiť do škôlky v júli. Ďakujeme.

          • Organizácia vyučovania od 15.6.2020 - 19.6.2020

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Zákonný zástupca žiaka odovzdá dieťa do školy pred začiatkom vyučovania. Žiaci vstupujú do areálu školy bez rodičov (zákonných zástupcov). Žiaci vchádzajú do budov nasledovne:

            1.pavilón - pavilón MŠ - len deti z MŠ

            2.pavilón - len žiaci 5.ročníka

            3.pavilón - žiaci 1.-4.ročníka

            Žiaci 1.a 2. ročníka budú po triedach so svojimi triednymi učiteľmi. Žiaci 3. a 4. ročníka budú spojení do jednej triedy a budú v 4.A triede. Ruší sa delenie v ŠKD po skupinách, každé dieťa pôjde do ŠKD, kde je zapísané.

            Žiaci sa ráno zdržiavajú na školskom dvore v hlúčiku svojich spolužiakov, dodržiavajú odstup od ostatných žiakov. 

            Žiaci sú povinní nosiť rúško kdekoľvek mimo triedy, čiže v triede rúško nemusia mať.

            Pri vchode do budov školy bude naďalej prebiehať každodenný ranný zdravotný filter, ranné meranie teploty žiakov pedagogickým zamestnancom alebo iným povereným zamestnancom bezdotykovým teplomerom. Taktiež budú každému dieťaťu vydezinfikované ruky dezinfekčným prostriedkom. Vstup do budovy je možný len s rúškom.

            V prípade, že dieťaťu bude nameraná zvýšená teplota, bude sa sťažovať na bolesti hrdla, únavu alebo akýkoľvek z príznakov akútneho respiračného ochorenia, bude kontaktovaný zákonný zástupca dieťaťa a musí okamžite prísť vyzdvihnúť dieťa zo školy.

            Nástup a zvonenie bude prebiehať pre každý ročník nasledovne:

            • 1.hodina 7,40 - 8,25 h.
            • 2.hodina 8,35 - 9,20 h.
            • 3.hodina 9,35 - 10,20 h.
            • 4. hodina 10,30 - 11,15 hod.

            ŠKD bude v prevádzke od 11:15 – 16:00 hod. pre prihlásených žiakov 1. – 4. ročníka.

             

            Obed sa vydáva v školskej jedálni od 11:15 – 13:00 hod. za prísnych hygienických podmienok a v súlade s usmernením hlavného hygienika SR.

            V školskej jedálni žiaci budú mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom, ktoré je možné sňať počas konzumácie obeda. Žiaci budú chodiť do jedálne v presne stanovených časoch podľa rozpisu.

            Prihlásenie a odhlásenie z obeda bude prebiehať, ako v období bežného vyučovania.

             

            Zákonný zástupca

            • zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov),
            • zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky. Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, okrem svojej skupiny, kde prebieha výchovno - vzdelávací proces,
            • dodržiava všetky pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy do konca školského roku 2019/2020,
            • predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie,
            • v prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľku školy,
            • bezodkladne nahlási karanténu, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené,
            • preberá trestnú zodpovednosť pri zatajení akýchkoľvek príznakov, a tým ohrozenie učiteľa a ostatných žiakov v skupine,
            • žiaka ZŠ nemá  povolený vstup do areálu školy.

            Triedy a aj všetky ostatné priestory školy budú dvakrát denne dezinfikované.

             

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy.

            Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19 bude umiestnený do samostatnej miestnosti a škola bude kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. O podozrení na nákazu COVID – 19 základná škola informuje príslušný RÚVZ tak, ako je to v prípade iných infekčných ochorení.

            Pre žiakov 1. až 5. ročníka, ktorí nenastúpia do školy bude naďalej zabezpečené dištančné vzdelávanie.

            Žiaci 6. až 9. ročníka sa vzdelávajú v nezmenenom režime, teda tak, ako doteraz počas prerušenia prevádzky školy.

            Pri akýchkoľvek otázkach kontaktujte triedneho učiteľa resp. vedenie školy.

            Ďakujeme všetkým rodičom za pochopenie. 

            RNDr. Žaneta Takáčová, riaditeľka školy

             

          • ĎAKOVNÝ MAIL

          • Dostala som takýto krásny mail:

             

            Vážená pani riaditeľka,

            týmto by sme sa ako rodičia chceli poďakovať pani učiteľkám, ktoré mali na starosti vzdelávanie našich detí počas tohto nečakaného núdzového stavu.

            Vyzdvihnúť by sme chceli hlavne prácu Zuzany Zboraiovej, triednej učiteľky nášho prváka Šimona. Jej online forma vyučovania bola pre nás perfektná, keďže nás tým vo veľkej miere odbremenila, ušetrila nám čas a asi aj trocha ´nervov´. Taktiež sa deti na online hodinách videli a boli spolu aspoň virtuálne. Bola vo všetkom maximálne nápomocná a ochotná.

            Online hodiny matematiky mala každý deň aj s našim štvrtákom Alexom, a tak sme mu nemuseli vysvetľovať nové učivo, ani kontrolovať zadané úlohy.

            Taktiež výbornú formu učenia anglického jazyka zvolila pani učiteľka Janka Zacharová, ktorá je triednou učiteľkou nášho Alexa. Žiaci pri jej systéme boli nútení nenásilnou formou angličtinu precvičovať a zdokonaľovať sa. Keďže cudzí jazyk je v dnešnej dobe už základom, veľmi oceňujeme že sa naše deti museli zapojiť a učiť sa, aj keď nechodili do školy.

            Ceníme si aj snahu pani učiteľky Andrei Muchovej, ktorá mala online hodiny slovenčiny, na ktorých vysvetľovala nové učivo a zadávala zároveň aj rôzne druhy pracovných listov, ktoré museli deti vypracovávať, tým si učivo precvičovali, respektíve opakovali.

            Naše deti dnes nastúpili do školy a škôlky. Určite nebolo jednoduché to všetko zabezpečiť a zorganizovať. Vážime si vašu prácu a ďakujeme za naše deti.

            S pozdravom manželia Vargoví. 

             

            Tento mail mňa aj mojich kolegov veľmi potešil. Sme radi, že sú rodičia, ktorí si našu prácu vážia a cenia. ĎAKUJEME.

            Ešte raz ďakujem ako riaditeľka školy, ktorá je hrdá, že má takýchto učiteľov.

            RNDr. Žaneta Takáčová. riaditeľka školy